Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@17:10:50 GMT

کوچک شدن شهرها مردم گلستان را سردرگم کرد/ پاسکاری مسئولان

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۵۵۱۰

کوچک شدن شهرها مردم گلستان را سردرگم کرد/ پاسکاری مسئولان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا بهرامی: با تصمیم عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی در دهه ۹۰ طرح جامع شهرها تدوین و ابلاغ شد.

در راستای اجرای تصمیم آخوندی و تدوین طرح‌های جامع شهری مساحت بسیاری از شهرهای دارای طرح هادی، کاهش یافت و هزاران بنا از بافت خارج شدند و مشکلات و ضرر و زیان‌های بسیاری متوجه شهروندان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک شهروند بندرگزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اوایل دهه ۹۰ پس از استعلام گیری از شهرداری ملکی را در شهرک شهرداری بندرگز خریداری کردم و یکسال بعد از خرید با مراجعه به بنیاد مسکن و پرداخت عوارض، سند صادر شد.

سعید شکافی زوارق افزود: در سال ۱۳۹۷ با دستور وزیر وقت راه و شهرسازی محدوده شهر بندرگز در اجرای طرح تفصیلی کاهش یافت و با این کاهش یکسری از واحدهای مسکونی از بافت خارج شد.

وی ادامه داد: در واقع با کوچک شدن محدوده و مساحت شهرها بسیاری از املاک دارای سند ملکی و مجوز دار هم از بافت شهری خارج شدند و بسیاری از مالکان بعد از سال‌ها متوجه ضرر و زیان وارده شدند.

این شهروند بندرگزی توضیح داد: با خارج شدن این بناها از بافت شهری، قیمت بسیاری از این املاک کاهش یافت و به املاک خارج شده از بافت، اجازه ساخت و ساز داده نشده و هیچ مرجعی برای پاسخگویی وجود ندارد.

وی با تأکید بر اینکه کسی پاسخگوی ضرر و زیان وارده به ما شهروندان نیست، تصریح کرد: در مراجعات مختلف و مکرر به دستگاه‌های اجرایی مختلف متوجه شدیم شهرداری در ارائه نقشه به روز شهر به پیمانکار تهیه طرح تفصیلی قصور کرده و نقشه قدیمی مربوط به دهه ۷۰ را به پیمانکار ارائه کرده و طرح جامع شهری بر اساس نقشه‌های ۲۰ سال قبل تهیه شده است.

شکافی گفت: ضرر و زیان این اشتباه متوجه صدها مالکی است که بناهای مسکونی آن‌ها یک شبه از بافت خارج شده و حالا هیچ مرجعی برای پاسخگویی به ما وجود ندارد و هر یک از دستگاه‌های مسئول توپ را در زمین دیگری می‌اندازند.

مساحت بندرگز ۲۰۰ هکتار کاهش یافت

عضو شورای شهر بندرگز با تأیید مشکلات ایجاد شده برای شهروندان پس از تدوین طرح جامع شهری به خبرنگار مهر گفت: در تدوین طرح جامع شهر بندرگز مساحت ۷۰۰ هکتاری این شهر با ۲۰۰ هکتار کاهش به ۵۰۰ هکتار رسید.

فاضل جهانشاهی با اشاره به اینکه این موضوع فقط مختص شهر بندرگز نبوده و تقریباً تمام شهرهای استان از جمله بندرترکمن، کردکوی و … با این چالش مواجه شدند، توضیح داد: در راستای تدوین و اجرای طرح جامع شهر بندرگز، نقاطی از بافت شهر خارج شده و یا تغییر کاربری یافتند.

با کاهش ۲۷۰ تا ۲۸۰ هکتاری مساحت بندرگز در طرح جامع بسیاری از بناهای دارای سند ملکی و پروانه ساختمانی که ۳۰ تا ۴۰ سال قبل ساخته شده بودند از بافت خارج شدند وی با بیان اینکه در شهرک شهرداری تغییر کاربری زیاد داشته‌ایم اما کسی جهت اعتراض برای خروج از بافت به شورا مراجعه نکرده است، افزود: شهروندان دارای حقوق مکتسبه‌ای هستند و برای مشکل خارج شدن بناهای آن‌ها از بافت راه حل وجود دارد.

عضو شورای شهر بندرگز ادامه داد: اگر شهروندی اسناد مثبته ارائه کند می‌توان به طور موردی و یا گروهی مشکل را در طرح‌های تدقیق، تفصیلی و یا کارگروه عدم مغایرت‌ها حل کرد.

شهردار بندرگز توپ مشکلات به وجود آمده برای شهروندان را در زمین شورای عالی شهرسازی می‌اندازد و معتقد است کوچک شدن محدوده و مساحت شهرهای استان با تصمیم این شورا اتفاق افتاده و خیلی مسئولان استانی در آن دخیل نبوده‌اند.

جعفر رضایی درباره جزئیات این موضوع به خبرنگار مهر اظهار کرد: طرح هادی شهر بندرگز ۱۷ سال قبل در سال ۱۳۷۴ به شهرداری ابلاغ شد و طرح جامع شهری سال ۹۷ ابلاغ شده است.

وی توضیح داد: در طرح هادی مساحت شهر ۶ هزار نفری بندرگز ۷۵۰ هکتار بود که در سال ۹۷ طرح جامع ۵۵۰ هکتاری بندرگز ابلاغ شد در شرایطی که جمعیت این شهر به ۲۰ هزار و ۷۰۰ نفر رسیده بود.

مردم شهرداری را می‌شناسند و ما پاسخی نداریم

شهردار بندرگز تصریح کرد: با کاهش ۲۷۰ تا ۲۸۰ هکتاری مساحت بندرگز در طرح جامع بسیاری از بناهای دارای سند ملکی و پروانه ساختمانی که ۳۰ تا ۴۰ سال قبل ساخته شده بودند از بافت خارج شدند.

وی با این توضیح که در شهرک شهرداری هم تعداد زیادی از بناها از بافت خارج شدند و حقوق مکتسبه مردم در طرح جامع لحاظ نشده است، گفت: طرح جامع طبق قانون باید با رضایت و خواست شهرداری انجام می‌شد و پس از ابلاغ این طرح به تأیید شورای اسلامی شهر می‌رسید که شورا آن را تأیید نکرده است.

رضایی اضافه کرد: خارج شدن بناهای دارای پروانه ساختمانی و سند ملکی از بافت با هیچ منطق و قانونی قابل پذیرش نیست اما عملاً شاهد آن هستیم؛ این اتفاق نه تنها در بندرگز رخ داده بلکه سایر شهرهای استان مانند نوکنده، کردکوی و … هم درگیر آن هستند و این‌طور به نظر می‌رسد که خیلی مسئولان استان در این موضوع دخیل نبوده‌اند و با تصمیم شورای عالی معماری و شهرسازی وقت این اتفاق رقم خورده است.

ارائه نشدن طرح تدقیق و تشکیل نشدن کارگروه عدم مغایرت برای هیچیک از شهرهای دارای طرح جامع استان نشان می‌دهد کاهش محدوده شهرهای استان به درستی انجام شده است وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون تعداد زیادی از شهروندان با چنین مشکلی دست و پنجه نرم می‌کنند، ادامه داد: مردم شهرداری را می‌شناسند و به ما مراجعه می‌کنند اما کاری از ما بر نمی‌آید تا بتوانیم پاسخگوی شهروندان باشیم.

رضایی تأکید کرد: باید حقوق مکتسبه شهروندان به آن‌ها بازگردانده شود، حداقل کاری که می‌توان انجام داد این است که املاکی که پیشتر در طرح هادی و دارای سند ملکی و پروانه ساخت بوده‌اند در طرح جامع دیده شوند.

اما معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی گلستان می‌گوید طرح‌های جامع پس از اخذ مشاوره و ارتباط تنگاتنگ با شهرداری‌ها و نظارت راه و شهرسازی تهیه و تدوین می‌شود و پس از طرح در شورای برنامه‌ریزی استان در شورای عالی معماری و شهرسازی با حضور مسئولان استانداری، شهرداری‌ها و مدیران شهری مرتبط به تصویب می‌رسد.

۲۵۰ هکتار از مساحت شهرهای گلستان کاسته شد

سیده فرشته خلیل زاده با این توضیح به خبرنگار مهر گفت: سند ملکی جزو حقوق مکتسبه در این موضوع نیست و صدور پروانه ساختمانی اولین و اصلی‌ترین ملاک مورد پذیرش از سوی راه و شهرسازی است.

وی افزود: در تدوین طرح‌های جامع شهری حدود ۲۵۰ هکتار از مساحت شهرهای استان کاسته شده است و بسیاری از املاکی که در محدوده طرح‌های هادی شهری بودند در طرح جامع از محدوده بافت خارج شده‌اند.

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی گلستان ادامه داد: هدف اصلی از تهیه طرح‌های جامع به ویژه در استان‌های شمالی حفظ اراضی مرغوب و باکیفیت و ممانعت از تغییر کاربری اراضی باغی، زراعی و کشاورزی بوده است.

وی با این توضیح که شهرداری‌ها سه ماه پس از ابلاغ طرح جامع فرصت داشتند طرح تدقیق را به راه و شهرسازی ارائه دهند، تصریح کرد: کاهش محدوده و مساحت شهرهای استان در طرح جامع فقط مختص بندرگز نبوده و بسیاری از شهرهای استان مانند سیمین شهر، رامیان، مینودشت، علی آباد و … هم کاهش داشتند.

خلیل زاده بیان کرد: در تهیه و تدوین طرح‌های جامع تأکید بر این بوده که املاکی از طرح خارج شوند که طی سنوات طولانی منجر به توسعه شهری در این مناطق نشده اما ممکن است در آن مواردی هم باشند که دقت عمل کافی در این خصوص انجام نشده باشد.

وی توضیح داد: شهرداری‌ها موظف بوده‌اند سه ماه بعد با ارائه مدارک مثبته (پروانه ساختمان) و ارائه طرح تدقیق این بناها را به بافت شهری اضافه کنند.

وی با اشاره به اینکه پس از ابلاغ طرح‌های جامع مکاتبات متعددی با همه شهرداری‌ها انجام شده اما هیچیک از آن‌ها طرح تدقیق ارائه نکرده‌اند، متذکر شد: شورای عالی معماری و شهرسازی الحاق موردی را در خصوص املاک دارای مدارک مثبته نمی‌پذیرد و حل مشکل این املاک فقط با ارائه طرح میسر است.

خلیل زاده گفت: ارائه نشدن طرح تدقیق و تشکیل نشدن کارگروه عدم مغایرت برای هیچ‌یک از شهرهای دارای طرح جامع استان نشان می‌دهد کاهش محدوده شهرهای استان به درستی انجام شده است.

کاهش محدوده شهرهای گلستان در تدوین طرح‌های جامع مشکلات عدیده‌ای را برای شهروندان ایجاد کرده و هریک از دستگاه‌های مسئول توپ را در زمین دیگری می‌اندازند و هیچ مرجعی برای پاسخگویی پیدا نمی‌شود.

کد خبر 5206228

منبع: مهر

کلیدواژه: بندرگز اداره کل راه و شهرسازی گلستان طرح جامع شهری شورای عالی شهرسازی ویروس کرونا روز قدس روز جهانی قدس بوشهر کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا عکس استانها گرگان واکسن کرونا شب قدر فلسطین اردبیل ماه مبارك رمضان تدوین طرح های جامع معماری و شهرسازی پروانه ساختمانی بافت خارج شد راه و شهرسازی مساحت شهرهای شهرهای استان طرح جامع شهر خبرنگار مهر کاهش محدوده حقوق مکتسبه خارج شدند طرح جامع شورای عالی شهرداری ها محدوده شهر شهر بندرگز ضرر و زیان مساحت شهر طرح تدقیق جامع شهری کاهش یافت ابلاغ شد خارج شده بوده اند بافت شهر طرح هادی سال قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست

رئیس شورای اسلامی شهر ساری گفت: تخصیص بودجه و اعتبار ساری با توجه به جمعیت شناوری در ایام سال جوابگو نیست و برای گرفتن حقش نیاز به توجه ویژه‌ای دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، پرویز شعبانی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ در همایش بزرگداشت روز ملی شوراها به مناسبت نهم اردیبهشت روز شورا که در تالار مرکزی ساری برگزار شد، با اشاره به تلاش امور عمرانی استانداری برای رسیدن به اهداف مدیریت شهری اظهار کرد: امیدواریم با روی کار آمدن استاندار جدید مازندران توجه بیشتری به پروژه‌های عمرانی و حوزه شهری مرکز استان شود.

وی با بیان اینکه ساری با توجه به جمعیت شناوری که در ایام سال دارد، باید در بحث تخصیص بودجه و اعتبار مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد تا به حق خود برسد، افزود: تشکیل شورای اسلامی شهرها و روستاها سبب تحکیم انقلاب و افزایش نقش نظارتی مردم بر شهرداری‌ها شده است.

رئیس شورای شهر ساری با تاکید بر اینکه شوراها بعد از گذشت ۲۵ سال به دوران بلوغ خود رسیده و ثمرات خوبی داشته است، اظهار داشت: البته کاستی‌ها و ضعف‌هایی هم دارند که باید بعد از بررسی‌های دقیق مرتفع شود.

شعبانی ادامه داد: امسال به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم از طرف مقام معظم رهبری معرفی شده که شورای اسلامی شهرها و روستاها با توجه به اینکه با مردم به صورت مستقیم ارتباط دارند، برای تحقق این امر می‌توانند نقش به‌سزایی ایفا کنند.

کد خبر 748546

دیگر خبرها

  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • اجرای قانون شوراها در توسعه تأثیرگذار است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست